Ambus nye koncernchef vil bruge diversitet til at øge kreativitet og præstationer

Juan Jose Gonzalez, CEO of Ambu A/S med kvindelige Vice Presidents fra Ambu: Fra venstre:
Fryd Thrue (Vice President, Corporate Business Analytics and Data Management), Sevinc Özdogan (Senior Vice President Sales, EMEA & Latin America), Juan Jose Gonzalez (CEO), Sanne Hentze (Vice President, US Operations), Erika O’Donnell (General Manager, Australia/New Zealand), Anita Krarup Frederiksen (Vice President, Corporate Legal & IP Affairs), and Laila Strange Lundtoft (Vice President, Corporate QA/RA).

Publiceret 18. marts 2020 – Af en Executive Magazine reporter 

Resumé: Det mødte offentlig kritik, da Ambu I 2018 ikke kunne udpege et kvindeligt bestyrelsesmedlem trods års søgning. ”Det er nu ændret og den nye adm. direktør, Juan José Gonzalez, er konsekvent i forhold til diversitet,” siger Gitte Maya Elsing, bestyrelsesformand i Kvinder I Bestyrelser, efter møde med koncernchefen.

Ambu, som udvikler medicinsk udstyr, var under hård beskydning i 2018, da den nu tidligere bestyrelsesformand Jens Bager offentligt bekendtgjorde selskabets manglende evne til at finde en kvalificeret kvinde til Ambus bestyrelse, der dengang udelukkende bestod af mænd. Siden er situationen ændret betragteligt. Den første kvinde, Britt Meelby Jensen har fra december 2019 været i bestyrelsen. Det var en af de sidste handlinger, Jens Bager foretog, før han overlod formandsposten til Lars Rasmussen.

Kvinder I Bestyrelsers bestyrelsesformand Gitte Maya Elsing og kampagneudvikler Annette Piilgaard har i den anledning haft et møde med Ambus nye adm. direktør, peruvianske Juan José Gonzalez, for at drøfte diversitet.

“Juan Jose Gonzalez, hvis karriere omfatter positioner hos Procter & Gamble, Repsol, McKinsey og Johnson & Johnson, viser en oprigtig interesse og åbenhed for diversitetsagendaen. Med ansvaret for mere end 3.000 medarbejdere ønsker han yderligere brug af diversitet til at forbedre kreativitet, markedsandel og præstationer,” konstaterer Annette Piilgaard.

”Vi er godt på vej med 50-50 fordeling af kvindelige og mandlige medarbejdere. Blandt vore ledere er kun 37% kvinder, og vi har som mål at løfte det til mindst 40% inden for de kommende år. Så det står ikke så slemt til, selv om vi endnu ikke er i mål,” siger Juan José Gonzalez.

Han supplerer: ”Jeg mener at vi skal gå efter at op mod halvdelen af medarbejderrepræsentanterne i de store selskabers bestyrelser er kvinder. Det vil være en måde at forcere kvinders karrierer og give kvinderne værdifuld erfaring.”

Ambu og KIB undersøger mulighederne for en fortløbende inspiration til at øge den allerede skarpe diversitetsfokus i Ambu.

”Vi er glade for at have mødt en dedikeret leder, som favner det store diversitetsbillede og med sin betydelige, internationale karriere kommer til Ambu og Danmark med ideer, der kan forcere udviklingen. Juan José Gonzalez har allerede forpligtet sig til at give inspiration til vores konference ALLE VINDER i Landstingssalen på Christiansborg. Konferencens mål er at gøre alle leder- og bestyrelsespositioner offentlige,” siger Gitte Maya Elsing og Annette Piilgaard.

I den sammenhæng er næste skridt for KIB at kontakte andre C25 selskaber for at skabe en fælles holdning med et underskrevet charter for at understøtte lovforslaget. 1 Trackback / Pingback

  1. Nu er det alvor: Politikere går efter topjob-opslag i folketingsdebat – men udskudt af erhvervsminister

Leave a Reply

Your email address will not be published.