Eventyrer og naturstensekspert vinder stor historisk opgave for Unesco i Saudi-Arabien

”Opgaven at sikre At-Turaif i Kongedømmet Saudi-Arabien for eftertiden som en del af verdensarven,” fortæller Susan Moser, direktør i Moser & Moser.

Resumé: I samspil med UNESCO World Heritage programmet og Kongedømmet Saudi-Arabien har den internationalt kendte naturstensekspert Susan Moser vundet en historisk opgave med at sikre design og valg af egnede natursten til dette store byudviklingsprojekt At-Turaif i Riyadh regionen. Det sker med respekt for den originale arabiske arkitektur og med fokus på bæredygtighed. Moser & Moser er vækstvirksomhed med et advisory board fra KIB.

Publiceret 16. maj 2021 – Af: EM – Webredaktør: Lucas Kanno Kastberg

Den internationalt kendte naturstensekspert Susan Moser fra Moser & Moser, der har hovedkvarter i Gilleleje, har vundet en stor, historisk opgave med UNESCO World Heritage og Kongedømmet Saudi-Arabien. Der er tale om et byudviklingsprojekt i At-Turaif i Riadh regionen og opgaven skal udføres i samarbejde med infrastruktur-virksomheden Aecom og landskabsarkitekterne SWA.

”Opgaven er meget prestigefuld og omfatter alt det udvendige med belægninger køreflader, stier, offentlige mødesteder og pladser på et område, der er på 4,5 kvadratkilometer. At-Turaif er bygget i 1744 og blev registreret som en verdensarv i 2010. Den ligger i det kulturelle hjerte af Diriyah Gate, er vil udbyde et væld af oplevelser, fra fejringen af tidligere konger og heltes bedrifter til de beretninger, der skabte Diriyah og Den Arabiske Halvø,” fortæller Susan Moser, der har vundet ordren gennem sine internationale forbindelser, men i almindeligt udbud.

At-Turaif var hvor Diriyahs regentfamilie boede under ledelse af imam Mohammad bin Saud, forfaderen til Saudi Arabiens nuværende konge og vogter af de to hellige moskeer, kong Salman bin Abdulaziz Al Saud. At-Turaif forbliver således en integreret del af kongedømmets historie. Det vil også være muligt at besøge den tematiske, tidstypiske landsby, hvor livet er genskabt som for 300 år siden eller gå gennem kunstdistriktet med dets gallerier, restauranter og autentiske indkøbsoplevelser.

”Det er en enormt spændende opgave, der skal løses med lokale materialer. Min opgave er bl.a. at sikre, at de sten, der anvendes, har det krævede udseende og holdbarhed, ligesom der også skal tages hensyn til den samlede bæredygtighed, fortæller Susan Moser.

Susan Moser, en af verdens førende naturstenseksperter, har
sikret sig historisk opgave for UNESCO i Kongedømmet Saudi-Arabien.

Hun har løst opgaver i flere verdensdele og kommer i slutningen af maj ud med bogen ”En eventyrer fortæller: Tro, sten og kærlighed”, der fortæller om rejser, oplevelser og arbejde i nogle af de over 70 lande, hun indtil videre har besøgt. Nu er der så startet et nyt eventyr i en del af verdensarven.

Susan Moserer en dansk eventyrer, forret­ningskvinde, storvildtjæger og verdenskendt ekspert i natursten. Og tillige aktivt medlem af Kvindelige Eventyreres Klub. I sin bogs no­veller fører hun os igennem sit livs sejladser, ekspeditio­ner, jagter og professionelle opgaver. Undervejs fortæl­ler hun om tilblivelsen af en personlighed, der er en af de mest originale i Danmark.

Susan Moser debuterer som forfatter med bogen ”En eventyrers fortællinger – TRO, STEN OG KÆRLIGHED” i slutningen af maj.

Med hovedkvarter i Gilleleje, hvor verdens største sko i marmor nu er varemærke for virksom­heden Moser & Moser, løser hun opgaver verden over for bygherrer og arkitekter, der går ind for bæredygtig kvalitet. Det ses på bygninger som Amalienborg, Operahuset på Hol­men, Fields og Nationalbanken i København, udover opgaver i bl.a. Mellemøsten, Spanien og USA.

Læs mere: www.moserogmoser.dk