KPMG UK: første kvindelige topledelse i 150 år

Resumé: For første gang i sin 150-årige historie har revisions- og konsulentgiganten KPMG UK udnævnt sine første kvindelige topledere. Bina Mahta bliver fungerende bestyrelsesformand og Mary O’Connor fungerende ledende seniorpartner. Årsagen? En undersøgelse mod den nu tidligere topleder, australieren Bill Michael, der påstås at have fremsat upassende bemærkninger om Corona pandemien til virksomhedens konsulenter på digitalt møde.

Publiceret 15. februar 2021 – Af EM – Webredaktør: Lucas Kanno Kastberg

Bina Mehta er tiltrådt som fungerende bestyrelsesformand, mens Mary O’Connor overtager dag-til-dag ledelsen efter toplederen Bill Michael, der på et digitalt konsulentmøde nu undersøges for udsagn om, at konsulenterne skulle holde op med at ”vræle over” Corona pandemiens påvirkning af deres forretningsmuligheder.

Michael undskyldte senere pr. E-mail til alle medlemmerne af selskabets konsulentteam for finansielle services. Han havde også sagt, at de skulle holde op med at trække ”offerkortet” og det havde været hans intention blot at dele sine egne personlige erfaringer bl.a. fra den periode, hvor han selv havde været ramt af Covid-19.Godt 500 af de 1.500 konsulenter fra denne gren af virksomheden deltog i arrangementet.

Undskyldningen kom blot få dage efter, at KPMG i sin årlige rapport havde offentliggjort, at partnerne havde fået 11% mindre i honorering i 2020 end i de foregående år, hvorefter de fik en gennemsnitlig betaling på #572.000 hver. Der er 582 partnere i selskabet. Selv havde Bill Michael modtaget £1,7 m, 14% mindre end de næsten £2 m han modtog i 2019. Det fortæller BBC Business og The Guardian. Virksomheden, der beskæftiger 16.000 ansatte i UK, skar i lønningerne da indtjeningen faldt 6% på grund af mindre efterspørgsel efter konsulentydelser og rådgivningen ved pandemiens start. Baggrunden har været at ”beskytte beskæftigelsen og hjælpe de ansatte”, herunder også den fortsatte ansættelse af bl.a. studerende og trainees.

Ansatte har tidligere klaret over en ”giftig arbejdskultur”.

Det er så det, Bina Mehta og Mary O’Connor skal rette op på. Selv om undersøgelsen slutter positivt for Bill Michael venter ingen, at han vender tilbage til sine tidligere topposter.

Stærke profiler til jobbet
Bina Mehta har hidtil været partner og medlem af bestyrelsen i UK. Hun har arbejdet i mere end 20 år i international M&A og restrukturering i UK, USA og Canada for bl.a. equity huse, lånere og corporationer. Hun leder nogle af KPMGs strategiske nøglerelationer og er formand for KPMGs Emerging Giants Centre of Excellence i UK. Hun leder virksomhedens relationer med Department for International Trade og er medlem af India Business Forum, der ledes af the High Commission of India. Hun har en BA (Hons), Cass Business School, England og startede karrieren med at etablere KPMG i Indien.

Mary O’Connor har været partner og leder af Klienter & Markeder i UK. Hun leder ikke-revisionsdelen som indbefatter skat, pensioner og juridiske services samt aftalerådgivning. Hun er en del af KPMGs bestyrelse og ledelse. Hun kom til KPMG fra Willis Towers Watson, hvor hun stod for klient-, branche- og forretningsudvikling, hvor hendes team præsterede en omsætning på $1bn. Hun er har advokatbestalling i USA og UK og har arbejdet med regulering i begge lande. Hun har tidligere været partner i et internationalt advokatfirma.

KPMG LLP, et britisk registreret partnerskab med begrænset ansvar, arbejder fra 21 kontorer i UK med 16.000 partnere og ansatte. Selskabet havde en omsætning på £2.3 mia. i det regnskabsår, der sluttede 30. september 2020. KPMG er en global organisation af selvstændige selskaber og opererer i 147 lande og områder med i alt 219.000 ansatte.

Læs mere:
KPMG in the UK – KPMG United Kingdom (home.kpmg)

Læs også:

10 største advokatfirmaer: 14% af partnerne er kvinder
RAPPORTER & ANALYSER (executivemagazine.dk)

Ligestilling handler om business frem for køn
UNDERSØGENDE JOURNALISTIK (executivemagazine.dk)