KULTUR

Resumé: I sin nye bog, ”Liv eller død”, der udkommer til foråret, konstaterer forfatteren Peter Horn, at ”ingen smerte er større end at miste livet, når man har mod på mere”. Forfatteren ville, da han skulle beslutte sig, gå efter livet. Det skete ikke uden en hård indre kamp: ”Da jeg blev ramt af en blodprop i hjertet på åben gade, takkede jeg derfor nej til den første ambulance, som en behjertet ung mand ville tilkalde. Sådan er det, når man er vant til at vurdere sine chancer. Da jeg fik tilbuddet anden gang – fra et ungt par – havde jeg tænkt mig om og takkede ja.”

Publiceret 13. november 2023 – Af Redaktionen. – Webdesign: Team

”Truslen fra døden kommer uventet. Man har det fint, godt, flot og så bliver man truffet. Af bl.a. kræft, hjerte-kar sygdom, lidelser i åndedrætsorganer, kredsløb eller psykiske sygdomme – i alt knap 60.000 dør årligt, flest i december, færrest i maj, når ”manden med leen” banker på. Måske har man inderst inde vidst, at der var en risiko. Familie, venner eller fjender er blevet ramt. Hver gang har det næret frygten for, at man kunne blive den næste. Men nej, man har jo levet sundt, afslappet – og så alligevel mærkes dødens kolde pust i nakken. Altid, når det er mest ubelejligt.”

Det skriver forfatteren Peter Horn i sin nye bog ”Liv eller død”, der udkommer til foråret. Bogen tager udgangspunkt i en pludselig hjertelidelse, der udviklede sig dramatisk. Men den handler om at veje for og imod, ikke om noget specifik, livstruende sygdom.

Fra bogens forord:
”Nogle gange er det situationer, hvor man udfordrer det livstruende. Man kan bestige bjerge, udforske havet, flyve gennem luften – eller falde ned fra en stige. Det fælles er, at man har udfordret sin eksistens. Man kan så i heldigste fald få valget mellem liv eller død.
Det er en svær beslutning. Nogle opgiver at træffe den og lader stå til. Andre kæmper med alle midler for at overleve – og så tage, hvad der kommer.

Forfatteren til denne bog ville, da han skulle beslutte sig, gå efter livet. Det skete ikke uden en hård indre kamp: Jeg ville først overveje, om det var umagen værd at leve videre. Jeg prøvede at bruge min strategiske tilgang til livet: Afvejningen for og imod – og den forventede reaktion fra familie, venner og andre relationer.

Da jeg blev ramt af en blodprop i hjertet på åben gade, takkede jeg derfor nej til den første ambulance, som en behjertet ung mand ville tilkalde. Sådan er det, når man er vant til at vurdere sine chancer. Da jeg fik tilbuddet anden gang – fra et ungt par – have jeg tænkt mig om og takkede ja.

I bogen skildres mine overvejelser om livet eller døden. Baseret på en konkret sag – og i hundredvis af interviews med mennesker, der på den ene eller anden måde har været i nærkontakt med valget mellem liv eller død.

For de fleste vil der ikke herske tvivl om, at de uanset situationen vil vælge livet. Men når realiteterne banker på, kan nogen have en anden opfattelse. Så vælger de døden. De kan ikke se sig ud af situationen. De har ikke kræfterne. Motivationen. Til at tage mødet. Så er døden en befrielse. Respekt for det, selv om denne tilgang ikke deles af forfatteren. Ingen smerte er større end at miste livet, når man har mod på mere, mener han.”

Book foredrag eller workshop nu
Book et foredrag eller en workshop om ”Liv eller død” ved mail til redaktion@peterhorn.dk med angivelse af arrangementet, ønsket tid og sted og dets størrelse, publikums sammensætning og baggrund. Ved bekræftet booking mailes pressemateriale med uddrag af bogen og fotos. Arrangementet er ikke for børn.

Læs mere: Peter Horn – Management Consulting | LinkedIn