Ny topledelse: Eva Berneke forlader KMD

Eva Berneke forlader KMD som adm. direktør for at varetage sine bestyrelsesposter fra Paris. (Foto: KMD)

Resumé: En af de største aktører i den nordiske it-sektor får ny adm. direktør. Efter syv år i it-koncernen KMD forlader Eva Berneke stillingen for at flytte til Paris. Per Johansson overtager posten 1. april. Han har været medlem af topledelsen siden 2018.

Publiceret 29. marts 2021 – Af Peter Horn – Web-redaktør: Lucas Kanno Kastberg

Den nordiske it-koncern KMD, ejet af japanske NEC Corporation, får ny adm. direktør. Den 1. april overtager Per Johansson posten fra Eva Berneke, som har opsagt sin stilling for at hellige sig sine bestyrelsesposter fra Paris. Per Johansson er blevet internt rekrutteret i KMD. Han har været direktør og medlem af topledelsen siden 2018.

Masakazu Yamashina, bestyrelsesformand i KMD og koncerndirektør i NEC Corporation, siger, at NEC efter opkøbet af KMD i 2019 er startet på en vellykket integration og forretningsudvikling.

“Bestyrelsen og NEC Corporation har haft et fremragende samarbejde med Eva Berneke, og vi er stolte over det, vi har nået indtil nu. Per Johansson har stor indsigt i den internationale softwaresektor. Med ledelsesgruppen og alle koncernens medarbejdere vil han kunne tage os videre til det næste trin på vores strategiske rejse.”

Per Johansson er ny adm. direktør i KMD. Eva Berneke flytter til Paris (foto: KMD)

Tid til nyt kapitel

Efter syv år som adm. direktør for KMD med ansvar for integrationen af KMD i NEC-koncernen vil Eva Berneke videre.

“En spændende opgave at lede KMD med masser af forandringer og nye tiltag. KMD har udviklet sig fra at være en lokal it-udbyder med fokus på den offentlige sektor i Danmark til at være et nordisk software- og it-løsningsselskab. Jeg er stolt over at overdrage KMD til et kompetent lederteam, som har kunnet frembringe en stærk, ny CEO,” siger Eva Berneke.

Efter knap 14 år i Danmark flytter Eva Berneke med sin familie til Paris, hvor hun boede fra 1998 til 2007. Hun fortsætter som bestyrelsesmedlem i LEGO, Vestas og Nationalbanken og sin senest erhvervede bestyrelsespost, den franske École Polytechnique i Paris. Hun fik som den første den danske udgave af den internationale bestyrelsespris Women’s Board Award i 2014 og var i 2019 vært og key note speaker ved KIB – Kvinder I Bestyrelsers konference  “Pitch” .

Fokus hjemme og ude

Per Johansson ser et stort potentiale i KMD for fortsat udvikling som en del af NEC Corporation:

“KMD har været inde i en stærk strategisk udvikling. NEC-ejerskabet er et solidt fundament for de næste trin på vores strategiske rejse. Vores vigtigste opgave er et skarpt fokus på hjemmemarkedet og at vi udvider og accelererer vores globale, skalérbare softwareforretning.”

Han kom til KMD i 2018 som direktør for KMD-koncernens forretningsområde for software til den finansielle sektor. Han var tidligere koncerndirektør for Financial Services i det nordiske it-selskab TietoEvry. Per Johansson er svensk, uddannet i marketing ved Lunds Universitet med en MBA fra University of Warwick i Storbritannien.

KMD-koncernen har en årlig omsætning på 5,4 mia. kr. og 3.200 ansatte. KMD er et datterselskab af NEC Corporation, en global markedsleder inden for integration af it- og netværksteknologier.

Læs mere: www.kmd.dk

Udfyld formularen og søg om medlemskab i KIB – Kvinder I Bestyrelser nu: www.kvinderibestyrelser.dk