PFAs koncernchef Allan Polack varsler handling og får manglende stoleben

Publiceret 12. marts 2020 – Af en Executive Magazine reporter 

Resumé: Kvinder I Bestyrelsers Gitte Maya Elsing og Annette Piilgaard melder tilbage om positivt møde med forsikringsgigantens adm. direktør. ”PFA kan se værdien af diversitet i topledelsen, men kvinderne skal også være der,” siger de.

Som første virksomhed har PFA og den adm. direktør Allan Polack holdt møde med Kvinder I Bestyrelsers formand Gitte Maya Elsing og Annette Piilgaard. Det sker ovenpå kampagnen ”Der mangler noget!”, hvor KIB udsendte en stol med et manglende ben for at understrege de 10 udvalgte virksomheders mangel på kvindelige topledere. Ved mødet blev det manglende ben overrakt.

”Vi kan konstatere, at PFAs koncernchef med Allan Polack har stor forståelse for nødvendigheden af at bruge det uudnyttede potentiale i kvindelige ledere. Han er stærkt interesseret i initiativer, der kan sætte mere fart i udviklingen. Vi har således drøftet flere fælles initiativer, som vi i løbet af kort tid vil konkretisere i handling,” siger KIBs bestyrelsesformand Gitte Maya Elsing.

Allan Polack siger for sin del, at han synes Kvinder I Bestyrelsers initiativ er forfriskende.

”Vi har gennem de senere år haft fokus på, hvorledes vi kan få flere kvinder i øvre ledelse. Vi har bl.a. arbejdet med bevidstgørelse og mapping for at sætte fokus på problemstillingen, men det har ikke rykket. Derfor ser vi frem til de forslag, Kvinder I Bestyrelser vil komme med, om forskellige aktiviteter.”

Allan Polack vil være blandt de topledere, politiske ordførere og forskere, der indgår i panelet ved konferencen ALLE VINDER, der holdes for at opstille et alternativ til kvoter: Målet er at formulere et høringsforslag i Folketinget, der kan lovfæste, at alle positioner til ledelse og bestyrelser opslås offentligt – i alt over 33.000 positioner årligt.

Annette Piilgaard håber, at kampagnen får flere virksomheder – ud over de 10 virksomheder, som har modtaget den benløse stol, til at deltage initiativet.

”Når vi har haft dialogen med flere af de 10 virksomheder, vi har rettet henvendelse til, har vi bedre baggrund for at rette henvendelse til alle Top 100 virksomheder om deres holdning til spørgsmålet.”

Kvinder I bestyrelser holder 16. maj konferencen ALLE VINDER i Landstingssalen på Christiansborg, hvor politikere, topledere og repræsentanter for organisationer drøfter offentligt opslag af alle leder- og bestyrelsesposter som alternativ til kvotelovgivning.

1 Trackback / Pingback

  1. Nu er det alvor: Politikere går efter topjob-opslag i folketingsdebat – men udskudt af erhvervsminister

Comments are closed.